Vlkommen till SSSK!

Hr hittar du information om hur SSSK:s vlkommenprogram fr blivande medlemmar fungerar!

OBS! Uppdatering 31/12 2018: Intresset för ett medlemskap i Stockholms Skridskoseglarklubb är stort – samtliga 700 platser till SSSKs välkommenprogram 2018/2019 är nu bokade. Vi har ingen kölista till välkommenprogrammet, men ev. avbokade platser till säsongens återstående välkommenkvällar blir direkt bokningsbara igen på bokningssidan (www.bokamera.se/sssk). 

Stockholms Skridskoseglarklubb är Sveriges största klubb för skridskoåkning på naturis, grundad redan 1901. Vårt Välkommenprogram för nya medlemmar slussar dig snabbt in i SSSK och vår gemenskap, där du får tillgång till ett stort utbud av utfärder, isinformation och kurser. 

Så här gör du för att bli medlem:

För att bli medlem i SSSK behöver du delta i vårt kostnadsfria Välkommenprogram för nya medlemmar. Det innehåller en teorikväll i vår klubblokal på Norr Mälarstrand 86 och en heldagsutfärd på is. Du måste också redan kunna åka långfärdsskridskor motsvarande minst "grupp 5", vårt lugnaste åktempo under SSSK-turer. (Har du inte tidigare erfarenhet av långfärdsskridskor, eller är osäker på din åkförmåga, är du istället välkommen till Östermalms IP, och vår "Prova på"-verksamhet för nybörjare. Den är kostnadsfri och öppen för alla, oavsett medlemskap i SSSK eller inte. Mer information om "Prova på" hittar du här.)

Som medlem i SSSK får du:

  • Tillgång till hela vår webb, sssk.se, där du hittar mängder med information om långfärdsskridskoåkning – aktuellt isläge, färdrapporter, turplanering mm.

  • Organiserade ledarledda turer onsdagar, lördagar och söndagar under hela säsongen.

  • Möjlighet till utbildning i skridskoteknik, iskunskap, ledarskap mm. 

  • Kontakt med likasinnade för att lätt kunna organisera utfärder i egen regi.

  • Tre nummer av medlemstidningen ”Isbiten” samt den innehållsrika årsboken.

 och mycket mer …

Tre enkla steg till medlemskap:

  1. Anmäl dig till en Välkommenkväll på www.bokamera.se/sssk. Där får du bl.a. veta mer om klubben, vilken utrustning du behöver och hur våra utfärder går till. Säsongen 2018/2019 har vi fem inplanerade välkommenkvällar: 18 december och 7, 16, 22 och 28 januari (om önskat datum inte syns på bokningssidan är samtliga platser den kvällen bokade, avbokningar kommer dock ofta så försök gärna igen vid ett senare tillfälle). Aktuell information för dig som vill delta på en välkommenkväll har vi sammanställt i notisen "Välkommenkväll – viktigt att veta!

  2. Efter Välkommenkvällen anmäler du dig till och följer med på en av våra Välkommenturer (anmälan görs på www.bokamera.se/sssk). Säsongen 2018/2019 har vi fem inplanerade välkommenturer: 6, 13, 20 och 27 januari samt 3 februari. Välkommenturerna går vanligtvis i Stockholms närområde. Aktuell information för dig som vill delta på en välkommentur har vi sammanställt i notisen "Välkommentur – allt om hur det funkar! Ett alternativ till att följa med på en välkommentur är att följa med på en ordinarie klubbtur tillsammans med en redan befintlig SSSK-medlem som då agerar fadder och ansvarar för att du har den utrustning, kunskap och åkstyrka som krävs för att delta i turen.

  3. Efter att du delagit i både välkommenkvällen och välkommenturen/fadderturen betalar du in inträdesavgift och årsavgift, och är därmed medlem i klubben! Betalningen görs med kort, på sssk.se/registrering. Du får efter ett par dagar ett mail med inloggningsuppgifter till sssk.se samt någon vecka senare med post vårt välkomstpaket (som bl.a. innehåller "Stora boken om långfärdsskridsko"). Inträdesavgiften är 500 kr och årsavgiften 260 kr. Familjemedlemmar och ungdomsmedlemmar under 25 år betalar ingen inträdesavgift och endast halv årsavgift (välkomstpaketet samt medlemstidningen "Isbiten" ingår inte i familjemedlemskapet).

 

Alternativ väg till medlemskap:

En redan befintlig medlem i SSSK kan föreslå att en person blir medlem utan att gå det fullständiga välkommenprogrammet. En sådan begäran ska ställas till styrelsen med motivering varför undantag från det normala förfarandet ska ske. Styrelsen beslutar om medlemskap i varje enskilt fall. Dispens sökes alltså av en redan befintlig medlem, å en blivande medlems vägnar. En blivande medlem kan inte söka dispens åt sig själv. Dispensformuläret hittar den befintliga medlemmen på sssk.se. Ifylllt dispensformulär skickas till dispens@sssk.se.
Kriterier för dispensansökan

Välkommen till Klubben!

ndrad 2019-01-18