Välkommen till SSSK!

Här hittar du information om hur SSSK:s välkommenprogram för blivande medlemmar fungerar!

Välkomenprogrammet för säsongen 2016/2017 har nu stängt. Den 16 februari genomfördes den sjunde och sista välkommenkvällen, och vi tackar alla 900 deltagare som besökt vår klubblokal denna vinter. I december öppnar vi Välkommenprogrammet igen, vill du bli medlem i SSSK är du välkommen tillbaka då. Aktuell information om Välkommenprogrammet 2017/2018 publiceras här under hösten 2017.

Stockholms Skridskoseglarklubb är Sveriges största klubb för skridskoåkning på naturis, grundad redan 1901. Vårt Välkommenprogram för nya medlemmar slussar dig snabbt in i SSSK och vår gemenskap, där du får tillgång till ett stort utbud av utfärder, isinformation och kurser.  

 

Som medlem i SSSK får du:

  • Tillgång till hela vår webb, sssk.se, där du hittar mängder med information om långfärdsskridskoåkning – aktuellt isläge, färdrapporter, turplanering mm.

  • Organiserade ledarledda turer onsdagar, lördagar och söndagar under hela säsongen.

  • Möjlighet till utbildning i skridskoteknik, iskunskap, ledarskap mm. 

  • Kontakt med likasinnade för att lätt kunna organisera utfärder i egen regi.

  • Tre nummer av medlemstidningen ”Isbiten” samt den innehållsrika årsboken.

 och mycket mer …

 

Så här gör du för att bli medlem: 

För att bli medlem i SSSK behöver du delta i vårt kostnadsfria Välkommenprogram för nya medlemmar. Det innehåller en teorikväll, oftast i vår klubblokal på Norr Mälarstrand, och en utfärd på is. Du skall också klara av att åka skridskor i vårt lugnaste åktempo, ”grupp 5”.

Tre enkla steg:

  1. Anmäl dig till en Välkommenkväll på www.bokamera.se/sssk. Där får du bl.a. veta mer om klubben, vilken utrustning du behöver och hur våra utfärder går till. Säsongen 2016/2017 har vi sju inplanerade välkommenkvällar: 5 och 14 december, 10, 16, 25 och 30 januari samt 16 februari. Obligatorisk information för dig som vill delta på en välkommenkväll har vi sammanställt i notisen "Välkommenkväll - Viktigt att veta!" som finns på sssk.se (oinloggat läge).

  2. Efter Välkommenkvällen anmäler du dig till och följer med på en av våra Välkommenturer (anmälan görs på www.bokamera.se/sssk). Välkommenturerna går vanligtvis i Stockholms närområde. Obligatorisk information för dig som vill delta på en välkommentur har vi sammanställt i notisen "Välkommentur - Allt om hur det funkar!" som finns på sssk.se (oinloggat läge). Ett alternativ till att följa med på en välkommentur är att följa med på en ordinarie klubbtur tillsammans med en redan befintlig SSSK-medlem som då agerar fadder och ansvarar för att du har den utrustning, information och åkstyrka som krävs för att delta i turen.

  3. Efter att du delagit i både välkommenkvällen och välkommenturen/fadderturen betalar du in inträdesavgift och årsavgift, och är därmed medlem i klubben! Betalningen görs med kort, på sssk.se/registrering. Du får därefter skickat hem till dig medlemskort, PIN-kod för inloggning på sssk.se samt vårt välkomstpaket (som bl.a. innehåller "Stora boken om långfärdsskridsko" och två biljeter till våra bussturer). Inträdesavgiften är 500 kr och årsavgiften 260 kr. Familjemedlemmar och ungdomsmedlemmar under 25 år betalar ingen inträdesavgift och endast halv årsavgift (välkomstpaketet ingår inte i familjemedlemskapet).

Klart!

 

Alternativ väg till medlemskap:

En redan befintlig medlem i SSSK kan föreslå att en person blir medlem utan att gå det fullständiga välkommenprogrammet. En sådan begäran ska ställas till styrelsen med motivering varför undantag från det normala förfarandet ska ske. Styrelsen beslutar om medlemskap i varje enskilt fall. Dispens sökes alltså av en redan befintlig medlem, å en blivande medlems vägnar. En blivande medlem kan inte söka dispens åt sig själv. Dispensformuläret hittar den befintliga medlemmen på sssk.se. Ifylllt dispensformulär skickas till dispens@sssk.se.

Välkommen till Klubben!

Ändrad 2017-02-20