Nybliven medlem?

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna man har som nybliven medlem.

1. Jag har genomfört välkommenprogrammet, hur gör jag nu för att bli medlem?
Efter fullgjort välkommenprogram (dvs genomförd välkommenkväll och välkommentur) går du in på sssk.se/registrering där du registrerar och betalar ditt medlemskap. Därefter får du inom kort ditt välkomstpaket, inklusive inloggningsuppgifter till sssk.se, hem i brevlådan.

2. Jag har betalat min medlems- och inträdesavgift. När kommer mitt välkomstpaket och mina inloggningsuppgifter till sssk.se?
I SSSKs medlemsregister tilldelas inloggningsuppgifter på tisdagar och torsdagar varefter uppgifterna skickas ut med post. Den som betalar sin medlems- och inträdesavgift på söndag efter välkommenturen kan därför räkna med att ha sina inloggningsuppgifter i tid för att kunna anmäla sig till efterföljande helgs klubbturer.

3. Jag har fått inloggningsuppgifter till sssk.se men de fungerar inte?
På sssk.se loggar du in med ditt användarnamn, vilket är detsamma som ditt medlemsnummer (7 siffror), och ditt lösenord, vilket är det samma som din pinkod (4 siffror). Du ska alltså inte använda din e-postadress. Om det fortfarande inte fungerar, ta kontakt med kansliet.

4. Jag vill åka med på klubbtur men det finns inga utlysta turer?
Information om klubbens ordinarie turer (markerade med en svart flagga) publiceras på sssk.se under rubriken "Utlysta turer" cirka 18:00-20:00 kvällen före tur, dvs tisdag kväll (för onsdagens turer), fredag kväll (för lördagens turer) och lördag kväll (för söndagens turer) under säsong. Så snart turinformationen publicerats kan du också anmäla dig till turen, inte tidigare. Flaggturer (markerade med en rutig flagga) och lysturer (markerade med en glödlampa) publiceras också under "Utlysta turer", närhelst det finns ledare/medlemmar som har ett turupplägg de söker sällskap till.

5. Jag vill jättegärna åka med på klubbtur på onsdag/lördag/söndag men har inte hunnit få mina inloggningsuppgifter ännu
Om du registrerat och betalat ditt medlemskap, vill åka med på en ordinarie klubbtur men ännu inte hunnit få dina inloggningsuppgifter hem i brevlådan: maila till valkommen@sssk.se så hjälper vi till om vi hinner och kan.

6. Jag är anmäld till en klubbtur och har frågor inför turen. Hur gör jag?
Det enklaste och snabbaste sättet att få hjälp med en fråga inför en klubbtur är att ställa sin fråga i forumet som finns på anmälningssidan till turen. Där kan alla se den och vem som helst kan också svara på den. Undvik att kontakta tjänstgörande israpportör eller transportchef: kvällen före tur jobbar de intensivt med turens förberedelser och måste fokusera på det. Svar på de vanligaste frågorna som rör medlemskap i SSSK finns på SSSK.se under SSSK/Medlemskap.

7. Måste jag anmäla i vilket tempo jag vill åka?
Nej, du behöver inte anmäla i vilket tempo du vill åka. Du väljer grupp (dvs åktempo) på isen innan turen börjar.

Ändrad 2017-02-05