Välkommenkväll - Viktigt att veta!

Här hittar du obligatorisk information för den som vill delta på en välkommenkväll för blivande medlemmar i vinter.

Vill du bli medlem och är nyfiken på välkommenprogrammet för blivande medlemmar som helhet? Läs först den övergripande informationen om välkommenprogrammet. Du hittar den i rutan "Bli medlem i SSSK!" på sssk.se (oinloggat läge). I denna notis hittar du sedan mer detaljerad information om välkommenkvällarna, en programmets två delar.

 

1. Välkommenkvällen jag vill delta på syns inte på bokningssidan, är den fullbokad?
Ja, om en viss kväll inte syns på bokningssidan (www.bokamera.se/sssk) så är den för tillfället fullbokad. Så fort en avbokning görs dyker dock den platsen automatiskt upp som bokningsbar igen, och kvällen syns åter på bokningssidan. Vill du verkligen delta på ett visst datum kommer du att kunna få tag i en sådan avbokad plats genom att bevaka bokningssajten lite löpande dagarna före ditt önskade datum. De flesta avbokningarna kommer nämligen tätt inpå själva datumet.

2a. Välkommenkvällen jag vill delta på är fullbokad. Kan ni öka antalet platser?
Nej tyvärr kan vi inte det. När vi sätter antalet deltagare anpassar vi det efter hur många vi kan vara i vår klubblokal och tar dessutom höjd för att "no shows" förekommer - personer som är bokade men inte dyker upp. Därför kan vi inte stretcha antalet deltagare utöver det maxantal som är angett.

2b. Välkommenkvällen jag vill delta på är fullbokad. Kan jag sätta upp mig på en kölista?
Tyvärr har vi inte tekniska möjligheter att hålla kölistor. Men ge inte upp: platser avbokas löpande och dyker då omedelbart upp som bokningsbara igen. Genom att hålla lite koll på bokningssajten brukar det inte vara något problem att få tag i en sådan plats.

3. Jag har fått förhinder på mitt bokade datum. Hur ombokar/avbokar jag?
Om du får förhinder eller vill byta datum boka då först av dig från den välkommenkväll du är anmäld till. Du avbokar dig i bokningssystemet under "Mina bokningar", där du loggar in med din mejladress och det lösenord du fick vid bokningen. Har du glömt lösenordet kan du på samma sida begära ett nytt. Om du gjorde din bokning utan att skapa ett konto och därmed aldrig har fått något lösenord gäller samma sak: begär ett nytt lösenord och använd sedan detta för att logga in och ändra i din bokning. Maila inte till valkommen@sssk.se: bara du själv kan ändra i din bokning. Tack för att du inte dubbelbokar dig och för att du kommer ihåg att boka av om du skulle få förhinder: då kan andra intresserade få en chans istället.

Värt att notera: när du blivit medlem och vill logga in på sssk.se ska du använda ditt användarnamn, som är detsamma som ditt medlemsnummer (7 siffror), och ditt lösenord, som är detsamma som din pinkod (4 siffror). Du får både medlemsnummer och pinkod på posten några dagar efter att du betalat inträdes- och medlemsavgiften.

4. Vad är en välkommenkväll?
Välkommenkvällen är den första av två delar i välkommenprogrammet för blivande medlemmar i SSSK. Under välkommenkvällen presenterar vi klubben och vilken nytta du har av ett medlemskap. Dessutom talar vi kortfattat om utrustning och säkerhet. Efter att du deltagit på välkommenkvällen anmäler du dig till och genomför en välkommentur (se separat notis om välkommenturerna). Under välkommenturen praktiserar vi de kunskaper om utrustning och säkerhet som gås igenom på välkommenkvällen. Att ha genomfört välkommenkvällen och -turen är ett krav för att bli medlem i SSSK.

5. Var och när är det välkommenkväll och hur bokar jag mig?
Välkommenkvällarna går av stapeln i vår klubblokal på Norr Mälarstrand 86. Under säsongen 2016/2017 har vi totalt sju kvällar inplanerade och varje kväll finns det två pass att välja mellan, ett 18:00-19:30 och ett 20:00-21:30. Till varje pass finns det 70 bokningsbara platser. Du anmäler dig på bokningssidan för välkommenkvällar och välkommenturer (www.bokamera.se/sssk). Datumen är:
- 5 december, 14 december
- 10 januari, 16 januari, 25 januari och 30 januari
- 16 februari

6. Vad gås igenom på välkommenkvällen?
På välkommenkvällen går vi igenom följande områden:
- Välkommenprogrammet
- SSSKs historia och organisation
- Vad SSSK erbjuder: isinformation, utfärder och utbildning
- Utrustning
- Säkerhet
- Nästa steg

Relativt stor vikt lägger vi vid vad SSSK erbjuder sina medlemmar. Detta för att ge en inspirerande och samtidigt heltäckande bild av hur ett medlemskap kan berika skridskolivet! Utrustning och säkerhet berör vi i korthet och med fokus på vad man behöver känna till inför välkommenturen. Välkommenturen fördjupar sedan dessa båda områden.

Iskunskap är ett spännande område som inte lämpar sig så väl för en välkommenkväll, vi hinner helt enkelt inte beröra det tillräckligt ingående. Ett litet smakprov ges under välkommenturen och för den intresserade finns det sedan oändliga möjligheter till fortsatt lärande som medlem i klubben.

7. Jag behöver utrustningstips inför välkommenturen, kan jag få det på välkommenkvällen?
På välkommenkvällen berör vi i första hand den obligatoriska säkerhetsutrustningen som är lika för alla medlemmar i SSSK. När det gäller utrustning i övrigt har vi valt att begränsa oss till ett fåtal allmänna tips; vad man gillar att åka i och ha med sig i ryggsäcken är så individuellt att det är svårt för oss att göra en meningsfull dragning av det på välkommenkvällen.

Vi rekommenderar dig som vill ha lite mer utförliga utrustningstips att vända dig till en välsorterad återförsäljare av skridskoutrustning där du kan få hjälp av personal som kan just långfärdsskridsko. En sådan återförsäljare som SSSK sedan många är tillbaka har ett samarbete med är Alewalds på Kungsgatan i Stockholm. 

8. Vad behöver jag ha med mig till välkommenkvällen?
Du behöver inte ha med någonting, kom som du är! Ett tips för dig som undrar över någon del av din utrustning är att ta med denna till Skateboet och visa upp den så hjälper vi dig på plats.

Varmt välkommen till välkommenkvällarna!

 

Ändrad 2017-02-26